гр. Плевен, бул. "Георги Кочев" 8А umbal@umbalpln.com 064/886100

Новини

Конкурс за отдаване под наем за временно и възмездно ползване на недвижими имоти, собственост на „УМБАЛ Д-р Георги Странски” ЕАД

Конкурс за отдаване под наем за временно и възмездно ползване на недвижими имоти, собственост на „УМБАЛ Д-р Георги Странски” ЕАД

Виж повече

О Б Я ВА

„УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ – Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ” ЕАД – гр. ПЛЕВЕН  на основание чл. 90 – 91 от Кодекса на труда, чл. 17, ал. 3, ал. 4 и ал. 5 от Наредба № 1/22.01.2015 година за придобиване на специалност в системата на здравеопазването, по реда на чл. 11, ал. 1, т. 1 от Наредба № 1/22.01.2015 година за придобиване на специалност в системата на здравеопазването, във връзка с чл. 68, ал. 1, т. 2 от КТ и Заповед № РД-16-401/08.10.2024 година на Изпълнителен директор на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен обявява конкурс за следните длъжности:

  1. „Лекар, специализант по кардиология“ “ 1 /една/ длъжност;

2.“Лекар, специализант по нефрология“2 /две/ длъжности;

3.“Лекар, специализант по очни болести“1 /една/ длъжност;

4.“Лекар, специализант по съдова хирургия1 /една/ длъжност;

5.“Лекар, специализант по психиатрия 3 /три/ длъжности;

6.“Лекар, специализант по педиатрия“3 /три/ длъжности;

7.“Лекар, специализант по неонатология“1 /една/ длъжност;

8.“Лекар, специализант по ушно-носно-гърлени болести“ 1 /една/ длъжност;

  1. „Лекар, специализант по обща и клинична патология“ 1 /една/ длъжност;

10.“Лекар, специализант по хирургия1 /една/ длъжност;

11.“Лекар, специализант по образна диагностика “ 2 /две/ длъжности/;

12.“Лекар, специализант по акушерство и гинекология2 /две/ длъжности;

13.“Лекар, специализант по анестезиология и интензивно лечение“  1 /една/ длъжност;

14.“Лекар, специализант по ревматология1 /една/ длъжност.

Място на работа:

„УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД град Плевен, ул. „Георги Кочев” 8 А

Изисквания за длъжността:

Съгласно изискванията на Закона за Лечебни заведение, Закона за здравето, Правилника за устройство, дейността и вътрешния ред на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен, както и подзаконовите нормативни актове в хуманната медицина и съответните медицински стандарти.

Характер на работата:

Съгласно длъжностна характеристика, утвърдена от Изпълнителен директор на  „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен.

Изисквания за заемане на длъжността „Лекар, специализант по клинична специалност:

  • Образование: висше-магистърпо специалност „Медицина;
  • Удостоверение за членство в съсловната организация;
  • Лицетодане е осъжданозапрестъплениеотобщхарактер и дане е лишеноотправотодаупражнявапрофесията.
  • Необходими документи за участие в конкурса:
  • Заявление за участие в конкурса в свободен текст с посочен телефон за връзка и актуален адрес за кореспонденция;
  • Автобиография в европейски формат;
  • Документ, удостоверяващ имената, единния граждански номер или личен, или друг идентификационен номер на чужденеца и гражданството на специализанта;
  • Копиеотдипломазазавършеновисшеобразованиеи приложениетокъмнея по специалност „Медицина” и/или Академична справка;
  • Удостоверение за членство в съсловната организация;
  • За чужденци от страна членка на Европейския съюз или от “Трети държави” – Удостоверение за владеене на български език и професионалната терминология на български език, издадено по реда на наредбата по чл. 186, ал. 3, т. 1 от Закона за здравето в случаите по чл. 19, ал. 1 и 2;
  • Свидетелство за съдимост;
  • Медицинско свидетелство за работа

/със задължителен реквизит бележка или печат от психодиспансер по настоящ адрес/.

Ред за провеждане на конкурса:

Първи етап:

Проверка на подадените документи съгласно изискванията в обявата на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен.

Втори етап:

Проверка на познанията на кандидата, под формата на събеседване  в областта на конкретната клинична специалност, за която кандидатства, се оценява от членовете на комисията. Резултатът от проверката на познанията на кандидата е средно аритметична оценка от оценките на членовете на комисията.

 При резултат по-нисък от 4.50, кандидатът не преминава към класиране.

Правила за балообразуване и класиране:

Класирането на кандидатите за съответната клинична специалност става на база оценка, която е средно аритметична оценка от средния успех от следването, от държавните изпити, от оценките по учебните дисциплини, съответстващи, включващи или най-близки до специалността, за която се кандидатства и от оценката от събеседването. Оценяването се извършва по шестобалната система. Трудовото правоотношение възниква с кандидата класиран на първо място.

Конкурсът ще се проведе на дата 25.11.2024 година /понеделник/ от 09:00 часа в Шеста зала в „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ ЕАД град Плевен.

Подаване на документи за участие в конкурса:

  • Документите се приемат всеки работен ден от 08.00 до 16.30 часа в Административна служба, партерен етаж, стая специализанти „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен – ул. „Георги Кочев” 8А;
  • Документите се подават в запечатан непрозрачен плик;
  • Документите се приемат в едномесечен срок, считано от деня следващ датата на публикуване на обявата.

Всички подробности около провеждането на конкурса ще бъдат обявявани на официалния сайт на „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД  Плевен в меню „Кариери”, подменю „Специализанти”.

С класираните кандидати за заемане на длъжността „Лекар, специализант по клинична специалност” се сключва трудов договор съгласно чл.68, ал.1, т. 2 от КТ и по реда на чл.11, ал.1, т.1 от Наредба №1/22.01.2015 г.  за придобиване на специалност в системата на здравеопазването и Договор по член 234 от Кодекса на труда.

С доброволното предоставяне на документи и лична информация от кандидатите се счита, че дават изричното си съгласие личните им данни да се съхраняват, обработват и използват за целите на подбора за заемане на съответните свободни длъжности за „Лекари специализанти по клинична специалност”  в „УМБАЛ-Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен.

Виж повече
Първокурсници специалност „Медицинска сестра“ започнаха клиничната си практика в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“

Първокурсници специалност „Медицинска сестра“ започнаха клиничната си практика в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД имаше удоволствието да приеме студенти от първи курс, обучаващи се по специалност „Медицинска сестра“ в Медицински университет – Плевен. Това събитие отбеляза началото на клиничното обучение на бъдещите здравни специалисти в нашата болница.
Традиционното посрещане се състоя в Зала № 6 на болницата и беше организирано от Главна медицинска сестра Виолета Димитрова, ст. сестра Надя Димитрова-Председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и ст. сестра Мария Гиздовска-Председател на Първично болнично дружество към УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Събитието привлече вниманието на преподаватели и старши сестри от различни клиники и отделения на болницата.
Главната сестра Виолета Димитрова изрази топлото си посрещане към студентите, като благодари за избора им да проведат клиничната си практика в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Тя ги насърчи да се възползват максимално от възможността да придобият практически опит в нашата модерна и динамична среда, като същевременно им пожела успешно интегриране в работния процес.
Проф. Макрета Драганова, заместник-декан на Факултет „Обществено здраве“, беше гост на събитието и отправи приветствие към студентите. „Това официално посрещане бележи началото на вълнуващо пътешествие за тези млади здравни специалисти, тъй като те започват своя път към превръщането им в компетентни и състрадателни медицински сестри. Уверена съм, че УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ще предостави стимулираща и подкрепяща среда, която ще им позволи да развият уменията и знанията, необходими за осигуряване на възможно най-добрите грижи за пациентите“, подчерта проф. Драганова.
Представянето на болницата беше направено от експерт „Връзки с обществеността“ Стоянка Вашкова, която запозна студентите с богатата 160 годишна история на лечебното заведение, неговата мисия, управление, структура и дейности. Тържеството завърши с музикален поздрав от певческа група при читалището в с. Тодорово, ръководена от Марян Туджаров.
👉 Част от ангажимента на Университетска болница „Д-р Г.Странски“ е инвестиране в развитието на следващото поколение здравни специалисти, предлагайки стабилна основа, която ще им помогне да процъфтяват в своята кариера. Болницата разполага с модерна апаратура, опитни професионалисти и култура на сътрудничество, което я прави идеална база за практическо обучение на амбициозни студенти.
По време на тяхното пребиваване тук, студентите ще имат достъп до широк спектър от възможности за обучение, ръководени от опитни лекари и медицински сестри, както и участие в реални клинични ситуации под надзора на нашите квалифицирани екипи. Тази уникална комбинация от теоретично разбиране и практически опит ще гарантира, че те са добре подготвени да се изправят пред предизвикателствата .
Ние вярваме, че всяко младо кадрово попълнение носи свежа перспектива и енергия в нашата болница. Ето защо се стремим да осигурим топло посрещане и специално отношение към студентите, като ги насърчаваме да задават въпроси, да изразяват своите идеи и да участват активно в процесите на вземане на решения. Като работим заедно, можем да създадем благоприятна среда, където всички се учат и растат!
Виж повече
Огромен интерес към кампанията за безплатни консултации на съдови заболявания в регион Плевен

Огромен интерес към кампанията за безплатни консултации на съдови заболявания в регион Плевен

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, в партньорство с МБАЛ – Луковит, МБАЛ- Гулянци и МБАЛ -Левски, проведе успешна кампания за безплатна консултативна помощ на пациенти със съдови заболявания. Инициативата имаше за цел да предостави достъп до професионални съвети от висококвалифицирани съдови хирурзи на пациенти в малки населени места.
Кампанията привлече огромен брой пациенти от региона, демонстрирайки значителния интерес към превантивни грижи и навременна диагностика на съдови заболявания.  На 16, 17 и 18 септември в градовете Гулянци, Луковит и Левски, специалисти от Отделение по съдова хирургия на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ д-р Ивайло Ненов и д-р Гюляй Ахмедова , с колегиалната подкрепа на д-р Кристиян Стефанов , консултираха десетки пациенти, като оцениха тяхното състояние и предложиха подходящи планове за лечение.
„Нашата основна цел беше да достигнат висококачествени здравни услуги до хората в техните общности. Радваме се, че нашата инициатива получи толкова топъл прием и успяхме да помогнем на толкова много хора.“ , каза д-р Ненов от отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“- Плевен.
По време на кампанията специалистите подчертаха важността на превенцията и ранната диагностика при съдовите заболявания. Те обясниха, че редовните прегледи и здравословният начин на живот могат значително да намалят риска от развитие на сериозни състояния като атеросклероза, дълбока венозна тромбоза и периферна артериална болест. Също така подчертаха, че навременното лечение може да предотврати усложнения и да подобри резултатите за пациентите. Те насърчиха хората да търсят медицинска помощ веднага щом забележат някакви симптоми или промени във физическото си състояние.
Тази успешна кампания подчерта необходимостта от сътрудничество между болниците в региона, за да се гарантира, че всички жители имат достъп до качествени здравни услуги, независимо от местоположението им. Чрез обединяване на ресурси и опит, здравните заведения показват, че могат да окажат значително въздействие върху здравето на своите общности.
 Много от пациентите, които бяха консултирани по време на кампанията, изразиха своята благодарност за възможността да получат на място професионални съвети от опитни съдови хирурзи.
   
Виж повече
Името на д-р Ангел Монов ще носи Клиниката по нефрология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД

Името на д-р Ангел Монов ще носи Клиниката по нефрология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД

На 10 септември Клиниката по нефрология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД- Плевен беше официално преименувана на Клиника по нефрология „Д-р Ангел Монов“. Инициативата идва от екипа на клиниката, който единодушно реши да отдаде почит на своя уважаван и дългогодишен началник д-р Ангел Монов, който почина през 2008 г. Сред мотивите на инициаторите за добавяне името на д-р Ангел Монов към името на Клиниката е честването през ноември на 50-годишния юбилей от началото на хемодиализното лечение в гр. Плевен, което е делото на живота на д-р Ангел Монов и е ръководено от него през първите 20 години. По този начин да бъде почетен и приносът му в лечението и грижа за здравето на хиляди българи.
Д-р Ангел Монов е посветил много години от живота си на медицината и нефрологията, като се фокусира върху грижата за пациенти с бъбречна недостатъчност. През 1990 г. е хабилитиран като доцент и ръководител на Клиниката по нефрология. Под негово ръководство Клиниката израсна в един от водещите центрове за лечение на бъбречни заболявания в региона. През 1993 г. става ръководител на Катедра по гастрохематология и нефрология и активно участва в преподавателската дейност на Медицинския университет. Съавтор на четири монографии по нефрология и хемодиализа. През 2008 година доц. д-р Ангел Монов е удостоен и със званието „Почетен гражданин на Плевен“.
Преименуването на клиниката беше отбелязано със специално събитие, на което присъстваха дъщерите на д-р Ангел Монов – Мария Монова и д-р Петя Попова, един от неговите внуци д-р Ангел Попов, част от ръководството на болницата, колеги и приятели на Клиниката по нефрология, студенти.
„Д-р Монов е бил не само изключителен лекар, но и учител на много специалисти. Неговият новаторски дух и отдаденост на пациентите са оставили незаличима следа в нашата клиника и в областта на нефрологията като цяло. Преименуването на клиниката в негова чест е малък знак на благодарност към всичко, което той е направил за поколенията“, каза в приветствие проф. д-р Бисер Борисов, настоящ началник на Клиниката по нефрология.
Благодарности от името на семейството бяха изказани от Мария Монова:
„Моля да приемете от името на цялото семейство на доц. д-р Ангел Монов нашата сърдечна благодарност за направеното от Вас предложение Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски”- гр. Плевен да носи името на нашия баща, който посвети целия си потенциал в името на здравето и живота на хората.
Дълбоко признателни сме и на Ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, че е приело Вашето предложение да наименува клиниката на негово име и то в годината, в която се навършват 50 години от началото на медицинското образование и наука в Плевен. Уважаеми проф. Борисов, Вие направихте това, което ние в семейството не можахме да направим – да продължим фамилията и да оставим името му за бъдещите поколения! Времето неумолимо заличава много следи, но докато клиниката носи името му, всички ще си спомнят за д-р Ангел Монов с добро!“
Беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие на екипа и пациентите на Клиника по нефрология „Д-р Ангел Монов“. Събитието завърши със спомени и лични разкази от близките, в памет на д-р Монов.
Виж повече

Конкурс за отдаване под наем за временно и възмездно ползване на недвижими имоти, собственост на „УМБАЛ Д-р Георги Странски” ЕАД

Конкурс за отдаване под наем за временно и възмездно ползване на недвижими имоти, собственост на „УМБАЛ Д-р Георги Странски” ЕАД

Виж повече
Проф. д-р Бисер Борисов: В Клиниката по нефрология се гордеем с предоставяне на изключителни грижи за нашите пациенти

Проф. д-р Бисер Борисов: В Клиниката по нефрология се гордеем с предоставяне на изключителни грижи за нашите пациенти

    Част от структурата на най-голямата болница в Северна България – Университетска болница „Д-р Георги Странски“, нашата клиника е специализирана в диагностицирането и лечението на различни бъбречни заболявания. От началото на тази календарна година в Отделението по нефрология са лекувани повече от 600 пациента, а в Отделението по диализа са проведени над 6 000 диализи.
   Нашият екип от висококвалифицирани специалисти е посветен на предоставянето на персонализирани грижи за всеки пациент, който прекрачи прага ни. Ние вярваме във важността на установяването на силна връзка между лекар и пациент, което ни позволява да разберем напълно вашите нужди и да разработим цялостен план за лечение, съобразен с Вашите специфични изисквания.
   В нашата модерна клиника разполагаме с най-съвременна апаратура, която гарантира точна диагноза и ефективно лечение. Нашите усъвършенствани технологии ни позволяват да предоставим възможно най-добрите резултати за нашите пациенти, като им помагаме да възвърнат здравето и качеството си на живот.
Ние разбираме, че болката и страданието, свързани с бъбречните заболявания, могат да бъдат непосилни. Ето защо ние се ангажираме да осигурим състрадателно и подкрепящо изживяване при посещението Ви. От момента, в който влезете през вратата, ще бъдете посрещнати с топло и приветливо отношение, което ще ви накара да се почувствате сигурни и спокойни.
    Независимо дали става въпрос за хронично бъбречно заболяване или внезапна бъбречна недостатъчност, можете да разчитате на нашия опитен екип да осигури най-високо ниво на грижа. Ние сме тук, за да ви помогнем на всяка стъпка от пътя, от диагностиката до лечението и възстановяването“, споделя проф.Борисов, началник на Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ – Плевен.
    Клиниката по нефрология осъществява консултативна помощ по нефрология и диализа на болниците от областите: Ловеч, В. Търново, Враца, Габрово, Монтана, Видин, Разград, Силистра. Приемат се безотказно пациенти, нуждаещи се от консултации и лечение от всички диализни звена на Западна и Централна Северна България.

Виж повече

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. В тях не съхраняваме лични данни! Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close