На 25.09.2023 г. до 29.09.2023 г. в Отделение за диспансертно наб;ю‘дение на болни с пневмо-фтизиатрични заболявания към  „УМБАЛ-Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, с адрес: ул. „Св.Св. Кирил и Методий“ № 20, ще се проведе кампания „Отворени врати за оценка на риска от белодробна туберколоза“.

Всички желаещи да се включат ще попълнят анкета, относно здравословното състояние и ще получат консултация с лекар. При необходимост ще се направи рентгенова снимка на гръдния кош и проба Манту.

Прегледите ще се извършват от 09:00 часа до 12:00 часа и ще се осъществяват след предварително записване на място или на тел. 064/802 994, с цел по-добра организация на работата.

Всички процедури във връзка с кампанията ще бъдат напълно безплатни за участниците и са независими от здравно-осигурителния им статут.

Приканваме всички жители на областта, които имат оплаквания от дихателна система и особено тези, които имат или са имали в миналото контакт с болни от туберколозна инфекция в близкото си обкръжение да се включат.