УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен

Ръководството на УМБАЛ ”Д-р Г. Странски” ЕАД – Плевен награди професионалисти по здравни грижи по повод Международния ден на сестринството

онкология, Мариана Симеонова Младенова, акушерка в Клиника по гинекология, Маргарита Георгиева Иванова, м. с. в Клиника по детски болести, Росица Радоева Данчева, м. с. в Операционен блок, Пенка Иванова Спартянова, м. с. в Клиника по детска и ендокринна хирургия с отделение по съдова хирургия, Евелина Христова Трифонова, мед. лаборант в Клинична лаборатория, и Красимира Димитрова Маджарова, рехабилитатор в Клиника по физикална и рехабилитационна медицина.

Признание за достойно приключила цялостна кариера получиха и четирима пенсионирани професионалисти по здравни грижи - Емилия Никоевска, акушерка, Тотка Илиева Делчева, старша медицинска сестра, и  главни медицински сестри Милка Александрова и Мария Драндарова.

В приветственото си слово доц. Стойков, който е и декан на Факултета по здравни грижи при Медицинския университет в Плевен, благодари на присъстващите за всеотдайния им труд и ги увери, че прави всичко възможно те да получат добри условия на работа и удовлетворяващо заплащане, въпреки тежката финансова и икономическа ситуация в страната. «Съзнавам, че сме в криза и трябва да пестим, но без вас тази болница не може да съществува», обобщи той. Доц. Стойков отбеляза, че за периода от началото на неговото управление средната работна заплата на специалистите по здравни грижи е увеличена с 11, 45%, а незаетите сестрински работни места са намелили от 75 на 30, като броят им постоянно се топи. Той пожела на празнуващите да са здрави и щастливи и все така уверени и всеотдайни в работата си, а при необходимост да споделят лично с него възникнали проблеми, за да се търси оптималното им решение.

Ивайла Петкова, главна медицинска сестра на Университетската болница, благодари на колегите си за  всеотдайните грижи, които полагат за здравето и живота на пациентите в УМБАЛ “Д-р Г. Странски” ЕАД гр. Плевен. Тя увери присъстващите, че в тяхно лице  ръководството на болницата вижда достоен партньор, без който не може да се осигурят качествено и ефективно лечение и грижи. Петкова акцентира върху необходимостта от продължително обучение за продължаване на професионалната квалификация и компетентност. «От днес, в продължение на месец, вие ще имате възможност да повишите квалификацията си, да обогатите знанията си и да вземете участие в продължителните обучения, организирани от ръководството на болницата», информира в тази връзка тя. Главната медицинска сестра благодари на професионалистите по здравни грижи, че въпреки трудностите и неволите на деня, изпълняват своите професионални задължения и бдят над здравето на своите пациенти. «Всички вие, професионалистите по здравни грижи, въпреки трудностите, с които се налага да се сблъсквате ежедневно, заслужавате да получите награди, защото останахте в УМБАЛ “Д-р Г. Странски” ЕАД гр. Плевен. На вашите плещи лежи гръбнакът на болницата и  продължавате да бъдете активна част от екипа лекар – медицинска сестра – пациент», добави в заключение Петкова.

Поздравителни адреси по повод днешния празник изпратиха доц. д-р Гена Грънчарова, декан на Факултета по обществено здраве при Медицинския университет в Плевен, проф. д-р Станка Маркова, председател на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), Надя Димитрова, председател на регионалната колегия на БАПЗГ, д-р Венцислав Грозев, регионален представител на БЛС – Плевен.

В честването участваха още Василка Петкова Русева, член на УС на регионалната колегия на БАПЗГ, Румен Ковачев, финансов директор на Университетската болница и д-р Наташа Манева, зам.-изпълнителен директор по диагностично - лечебната дейност. Празникът приключи с изискан коктейл.                    

Даниела ДОЧЕВА

Експерт „Връзки с обществеността и протокол”

 

 

 

 

 
You are here: Начало НОВИНИ Ръководството на УМБАЛ ”Д-р Г. Странски” ЕАД – Плевен награди професионалисти по здравни грижи по повод Международния ден на сестринството