УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен

100 000 лева за ремонт и нова апаратура в УМБАЛ - Плевен

С водосвет бе открита обновената Клиника по гнойно-септична хирургия и колопроктология в УМБАЛ „Д-р Георги Стански” - Плевен. 25 години тази клиника не е ремонтирана, сподели д-р Венцислав Грозев. Инвестицията е на стойност 50 0000 лева, осигурени от ръководството на Университетската болница. Реконструкцията и новото оборудване в клиниката е израз на политиката на УМБАЛ - Плевен да се подсигурят възможно най-добри условия за пациентите и работещите в лечебното заведение, подчерта д-р Грозев.

Освен с чисто битовите придобивки клиниката се похвали и с нова техника.

Новозакупеният апарат за трансанална ендоскопска микрохирургия е на стойност 50 000 лева. Той позволява да се спестят на пациентите разрезите на корема при операции до 25 см от правото и дебелото черво, и облекчава значително постоперативното възстановяване на болните, обясни д-р Венцислав Грозев.

С осигурената апаратура за миниинвазивно лечение ръководството на Университетската болница отговори на нуждите на екипа на клиниката, предвид навлизането в медицинската практика на технологии за миниинвазивна хирургия и хирургия на естествените отвори, подчертаха специалистите.

Апаратът позволява лечение и на карциноми в начален стадий, допълни д-р Ивайло Пресолски.

Университетската болница в Плевен е едно от малкото останали лечебни заведения, в които се извършват този тип тежки операции.

Доказва го и статистиката, според която само за първите девет месеца от годината операциите в клиниката са нараснали със 150, сравнено със същия период на 2010 г. От извършените от януари до септември 2011 г. 564 операции, 287 са били големи и много големи, т.е. оперирани са повече от 1 орган.

Клиниката разполага с 20 болнични легла с възможност за увеличение на 25.

За последните 20 месеца специалистите са извършили над 1200 операции, 500 от които много големи и големи. Клиниката концентрира цялата патология в Северозападна България, подчерта д-р Пресолски.

Специално за откриването на обновената клиника дойде изпълнителният директор доц. Димитър Стойков, който е в отпуск като кандидат за кмет на Плевен. Той благодари на всички работещи в клиниката за професионализма и им пожела здраве, и да продължат да бъдат част от екипа на Университетската болница, защото славата й тепърва ще расте. Вие сте стожера на здравеопазването в Централна и Северозападна България, защото въпреки трудностите не върнахте нито един пациент. Благодаря за това което направихте и за всичко, което постигнахме заедно, допълни доц. Стойков.

 

 
You are here: Начало НОВИНИ 100 000 лева за ремонт и нова апаратура в УМБАЛ - Плевен