УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен

Председателят на Народното събрание откри нова детска площадка в Университетската болница в Плевен

Детска площадка откри на 15 ноември 2010 г. в Университетската болница в Плевен председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Заедно с нея в Университетската болница пристигнаха Христина Янчева, народен представител от ПП ГЕРБ и областния управител Иван Новкиришки, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ в Плевен. Съоръжението е дарение от фирма “Ново Нордикс” и е на стойност 12 000 лв.

Цецка Цачева им благодари за жеста и поздрави изпълнителния директор на болницата доц. Димитър Стойков за добрия диалог с партньорите в битката за здраве. Той припомни, че сътрудничеството с “Ново Нордиск” е факт от 1998 г. и изрази надежда да продължи и в бъдеще. Изпълнителният директор на болница каза, че детската клиника към УМБАЛ е третата по големина в страната и в нея годишно се лекуват над 3 000 деца. В Диабетния център към Клиниката по детски болести на Университетската болница се проследяват малките пациенти от Централна Северна България. Годишно тук се наблюдават до 100 деца с диабет. Новооткритите случай всяка година са около 20. Средно 5 са децата, които постъпват в клиниката с  остри усложнения всеки месец. Непрекъсната е работата с родителите на диабетно болните деца.

Дано новите и цветни съоръжение носят настроение както на малките пациенти, така и на персонала, пожела г-жа Цачева и заедно с доц. Стойков и представител на дарителите преряза лентата за откриване на площадката. Менче с вода изля ръководителят на Детския диабетен център доц. д-р Чайка Петрова.

Председателят на Народното събрание помогна на първия тествал пързалката - Алтай, да се пусне без страх. Петгодишното момче е най-малкият пациент с диабет, лекуващ се в момента в клиниката.

 

 

 
You are here: Начало НОВИНИ Председателят на Народното събрание откри нова детска площадка в Университетската болница в Плевен