УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен

НАГРАДИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ В УМБАЛ – ПЛЕВЕН

Награди за Международния ден на професионалистите по здравни грижи получиха медицински сестри от УМБАЛ “Д-р Г. Странски” - Плевен. С приза „Сестра на годината 2013” в категория „За доказан професионализъм и компетентност” бяха отличени Юлия Николова – медицинска сестра в Спешно отделение и Марияна Мичева от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Лариса Горанова от Акушерска клиника и асистент към Факултет „Здравни грижи” стана „Старша акушерка на 2013 г.” – „ „За доказан професионализъм и активно участие в организационния живот на университетската болница”. Росица Георгиева – акушерка в Отделението по неонатология получи приз „За професионализъм и компетентност и умения за работа в екип”.

Признание „За достойно извървян професионален път и работа изпълнена с любов, всеотдайност и отговорност” получиха пенсионираните медицински сестри: Стефка Петкова, Гинка Дешева, Лиляна Якимова, Цветанка Маринова и рехабилитаторът в Клиника по физикална и рехабилитационна медицина за висока  квалификация и успешна работа в екип  - Венета Минева.

Поздравителен адрес към професионалистите по здравни грижи отправи изпълнителният директор на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – д-р Наташа Манева и доц. Грънчарова – почетен декан на Факултет „Обществено здраве”.

Тържеството по случай Международния  ден на сестринството -12 май уважиха заместник- изпълнителният директор на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” и декан на Факултет „Здравни грижи” – доц. Александър Вълков, директорът на РЗОК – Плевен и административният отговорник на Втора клинична база - д-р Калин Поповски.

В УМБАЛ – Плевен работят 789 специалисти по здравни грижи, от които 566 медицински сестри, 812 акушерки, 87 медицински и 33 рентгенови лаборанти и 21 рехабилитатори, информира главната систера в университетската болница Ивайла Христова. От тях 169 с бакалавърска степен по УЗГ, 76 с магистърска. За втора поредна година в лечебното заведение, съвместно с Медицинския университет в Плевен, има разрешени места по държавна поръчка за следдипломно обучение на специалисти с образователно-квалификационна степен  „бакалавър” или „професионален бакалавър” от професионално направление „здравни грижи” по специалности: Анестезиология и интензивни грижи, Операционна и превързочна техника,   Психиатрични грижи, Рехабилитационни методики и лечение на деца с церебрална парализа, Спешна медицинска помощ, Специфични грижи за пациенти с онкологични заболявания

Специален поздрав за всички участници и наградени поднесоха Дора Костова с песента „Плевналийка”

и  Клаудия Красимирова с песента „Моминство – Цвете в градина” с музикален съпровод на акордеон от г-жа Емилия Кръстева.

 

Честването продължи с  Петия научно-практически форум за специалисти по здравни грижи посветен на Международния ден на сестринството.

 
You are here: Начало