УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен

СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ИМУНОЛОГИЯТА

По повод Международния ден на имунологията – 29 април, в трите центъра по имунология в Плевен се организира седмица на отворените врати.

От 22 до 29 април 2014 г. в Медико-диагностична лаборатория по имунология към УМБАЛ „Д-р Г. Странски” ЕАД - Плевен, МЦ КИРМ Плевен и  МДЛ „Имунодиагностика П.П.” ЕООД, ще бъдат консултирани безплатно пациенти със съмнение за имунен дефицит.

Кампанията на трите центъра в града е част от Международна седмица на първичните имунодефицити, подкрепена  от Секцията по имунология при Българска академия на науките и Българската асоциация по клинична имунология.

Всички нуждаещи се от консултации, могат да направят предварително записване на телефоните на центровете в Плевен. Заявките за университетската Медико-диагностична лаборатория по имунология се приемат на телефон: 064/886741, а кунсултациите ще се извършват във Втора Клинична База на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” на адрес ул. „Ген. Владимир Вазов” №91,

На 29 април вечерта, имунолозите от трите центъра в града, ще отпразнуват заедно професионалния си празник и ще разрежат традиционната Торта на имунологията. За първи път, денят е честван в Европа през 2005 година, а от 2007 год. се отбелязва в целия свят. Идеята е – популяризиране на имунологията като наука и приложението й в клиничната практика.

Плевенските имунолози – трима доценти и двама асистенти, са сред водещите специалисти в страната в областта на клиничната и репродуктивна имунология.

 
You are here: Начало